HRopoly: Jutattásokkal a munkáltatói márkáért és megtartásért

Időpont
2019.05.07. - 2019.05.08.
09:00 - 16:30

Helyszín
Impact Hub coworking iroda - 1053 Budapest, Ferenciek tere 2

 

Versenyképes fizetések mellett is fejtörést okoz a munkaerőhiány pótlása. Növekszik az elvándorlás, csökken az adott cégnél eltöltött évek száma. A dolgozóbarát munkahelyek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megállítsák ezt a folyamatot, melynek egyik eszöze a minden igényt kielégítő és a béreket kiegészítő juttatási csomag összeállítása.

Ezen a workshopon az elsődleges célunk olyan módszerek bemutatása, aminek segítségével a vállalat juttatási csomagját olyan módon tudjuk megreformálni, hogy azt egyidejűleg tudjuk a vállalat üzleti stratégiájának támogatására valamint a munkáltatói márkánk és megtartási képességünk erősítésére használni.

Optimalizálni tudjuk tervezhető költség mellett olyan választható elemek beépítését, ami

  • a dolgozói élethelyzetekhez alkalmazkodik
  • a cég értékrendjét tükrözi
  • tényleges értéket jelent az adott célcsoportnak
  • hosszabb távra is elkötelezi a kollégákat

Ma sokan azt gondolják, hogy a “cafeteria” keretében adható kedvező adózású juttatások minimalizálásával a “cafeteria” elvesztette az értelmét. Pedig az u.n.”flex benefit” megléte a munkáltatói oldalon lehetőséget ad egy olyan juttatási protfólió kialakítására, ami az egymás mellett dolgozó öt! generáció mindegyikének nyújt attraktív elemet ezáltal erősítve rólunk a dolgozóbarát munkahely képét és a megtartási képességünket.

Azoknak a HR vezetőknek, HR Partnereknek és HR controlling szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a meglévő szakmai tudásukat növelni szeretnék, akik nem a pénzügyesektől várják,hogy a bér és juttatások adózása változásának költséghatását kiszámolják és elemezzék, akik a költségeken túlmutató üzlettámogató juttatási stratégiával értéket akarnak teremteni.. Azokat várjuk a képzésre, akiket érdekel, hogy az érvelésüket hogyan tudják hatékonyan alátámasztani az adatokkal, és így a leghatásosabban meggyőzni a pénzügyi és szakmai vezetést.